As an author of children’s books you have the wonderful responsibility of becoming the childhood memory of a child.
Een uitspraak die ik opving via schrijver/illustrator Klaas Verplancke, en die ik graag opdraag aan de vele geweldige schrijvers en illustratoren van kinderboeken die ons land rijk is.

In mijn childhood memory speelt m'n grootmoeder een grote rol, m'n bebon.  En vooral ook de verhalen die ze me 's avonds voor het slapengaan vertelde.  Die verhalen verzon ze ter plekke, ze gingen over een meisje dat Bloemenliesje heette en over 'het herdertje'.  Het waren prachtige verhaaltjes, ik ken ze nog vanbuiten.  Vooral omdat het hààr verhalen waren, omdat zij ze vertelde.

In september 2010 verscheen bij uitgeverij De Eenhoorn het boek Kooksprookjes.
Kooksprookjes is een combinatie van pittige verhalen (Christina Van Geel) en vrolijke recepten (An Vissers), prachtig geïllustreerd door Ann De Bode. Kooksprookjes vertelt de grappige avonturen van Warre Wortel, Benny Banaan en hun gekke vriendjes in Kooksprookjesland. Het is een origineel voorlees/prenten/kookboek voor kleuters en jonge kinderen.

Gebaseerd op het boek Kooksprookjes maakten we de kindervoorstelling “Kookje Sprookje”, een leuke combinatie van verteltheater en kookworkshop, geleid door de kookfee (Kookje en/of Sprookje). Via een heel bijzondere toverspreuk namen we de kinderen mee naar Kooksprookjesland waar ze kennis maakten met Warre Wortel, Benny Banaan en co. We zongen liedjes, vertellen en verhaal, maakten iets lekkers klaar en smulden het op. Met Kookje Sprookje toerden we door Vlaanderen, langs bibliotheken, grabbelpassen, kinderhoogdagen en boekenfeesten.