”Dit is een verhaal dat je schoonspoelt als water. De vragen belangrijker dan de antwoorden. Want dat je jezelf alvast in vraag durft te stellen is de essentie.” Stef Bos
Waar sta jij voor op ’s ochtends? Wat geeft jou de energie, de goesting en de kracht om de nacht van je af te schudden en de dag in te stappen? Zelfs al is die grijs en mistig, ook in je hoofd. Sta jij ten volle achter het leven dat je leidt? Of ben je het eigen spoor bijster?
Met andere woorden, wat is jouw ikigai, je ware noorden, je hartsverlangen, je bestaansreden? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar het goede leven - een zinvol en doordacht leven dat resoneert met wie je bent? Een remedie tegen burn-out en vervreemding? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk om er ook naar te leven?

In het spoor van ikigai reisde Christina naar het Griekse eiland Ikaria - het eiland waar mensen vergeten te sterven. Ze zocht er sporen die ons kunnen helpen zinvoller en doordachter te leven. Omdat jezelf de vrijheid geven om je eigen leven te leven de belangrijkste keuze is die je moet durven maken.

De sporen naar meer ikigai die Christina vond op Ikaria legt ze voor aan zeven ’wijzen’, mensen die ze omwille van hun levenservaring en professionele achtergrond graag meeneemt op haar zoektocht. Je leest filosofen Alicja Gescinska en Johan Braeckman, muzikant Stef Bos, geluksambassadeur Leo Bormans, oprichter van het Fonds GaVoorGeluk en ex-topman van de Palm-brouwerij Jan Toye, directeur van de Bond Zonder Naam Anniek Gavriilakis en psychiater Dirk De Wachter. Als Ikaria de spiegel is zijn zij de wijzen op haar pad.

”Dit boek geeft je een zinvolle schop onder de kont!” Anniek Gavriilakis (Directeur van de Bond Zonder Naam)