Wat het is
Ik geloof in de kracht van verhalen.
Verhalen helpen ons om te leven. Het zijn kleine stukjes blauwdruk van het leven. Omdat het soms helpt als iemand het je even voordoet.

En ik geloof in de kracht van dromen. Ik geloof dat het formuleren van je dromen je helpt om hun spoor op te snuiven en te volgen. De droom als een soort van vuurtorenlicht dat je helpt niet verloren te varen in de maalstroom van het leven.

En dus heb ik een boek gemaakt met verhalen over dromen.
’Wat het is, vele dromen later’ (Pelckmans 2015) is een verzameling verhalen van 23 mensen, over hun kinderdroom en wat daar zoveel dromen later van geworden is. 23 Droomsporen, van droom tot daad. Verhalen over wegwijzers, struikelblokken en compagnons de route. Over een leven zonder dromen. Over dromen die een heel eigen leven gaan leiden.


Je leest het droomspoor van oa Celie Dehaene, Stef Bos, Roger De Vlaeminck, vader Karel en zoon Wouter Torfs, Wim Opbrouck, Zuhal Demir, Kathleen Cools, Zuster Jeanne Devos, Frank Van Massenhove, Alicja Gescinska, Bert Anciaux, Dominique Persoone, Dirk De Wachter, Pol Hauspie, Fien Sabbe, Kristien Dieltiens, Els Dottermans en Guillaume Van der Stighelen.